ATENSUS zoekt werkvoorbereiders!
Meer info...

Page content

article content

Aanpassing Stationsomgeving en Stationsweg Wezep

Vorige week is er hard gewerkt aan de vernieuwing van de Stationsweg in Wezep. In één week is de bestaande asfaltconstructie opgebroken en is is vandaag de dubbele onderlaag aangebracht. Volgende week volgt de tweede fase van het werk. 

ATENSUS maakte het ontwerp en voert de directie (samen met de gemeentelijk toezichthouder) over het werk. KWS infra uit Hattem voert de werkzaamheden uit.

Gemeente Oldebroek heeft een persbericht verzonden over de aanpassingen die gedaan worden om de omgeving van het NS-station in Wezep veiliger en aantrekkelijker te maken:

____________________________________________________________________

Aanpassingen Stationsomgeving en Stationsweg Wezep

De omgeving van het NS-station in Wezep wordt in de komende maanden veiliger en aantrekkelijker gemaakt. In samenwerking met omwonenden, belanghebbenden (zoals de buurtbusverenigingen, NS en Prorail) en de klankbordgroep Wezep is hiervoor een passend ontwerp gemaakt. Voor de stationsomgeving betekent dit onder andere verlegging van de halte van de buurtbus, de creatie van een stationsplein en de plaatsing van een kunstwerk. Daarnaast wordt de Stationsweg tussen de Keizersweg en de Prinses Margrietlaan direct klaar gemaakt voor de toekomst.

Op dit weggedeelte krijgt de rijbaan een nieuwe laag asfalt. Ook worden alle voet- en fietspaden vernieuwd. Daarnaast wordt de bestaande verlichting duurzamer gemaakt door het toepassen van led-verlichting. De provincie Gelderland heeft de verbetering van de stationsomgeving als een van haar speerpunten benoemd. Dat sluit goed aan bij deze werkzaamheden. Dit project wordt daarom financieel ook mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

“Als de werkzaamheden straks zijn afgerond is het station en de omgeving van het station weer helemaal up to date: veiliger en mooier. Helaas gaat dit alles niet zonder overlast voor gebruikers en omwonenden. Uiteraard proberen we deze overlast, en dan vooral de duur daarvan, te beperken”, aldus wethouder Lydia Groot.

Van maandag 12 oktober tot en met vrijdag 18 december werken we aan de Stationsweg. De gehele asfaltconstructie wordt in twee weken tijd vervangen. Hiervoor wordt de Stationsweg in 2 werkvakken verdeeld. Er is die twee weken geen doorgaand verkeer mogelijk voor (vracht) auto’s. (Brom)fietsers worden langs het werk geleid.

In de week van 26-30 oktober is de Stationsweg afgesloten tussen de Keizersweg en de Industrieweg. De volgende week, van 2-6 november, is de Stationsweg afgesloten tussen de Industrieweg en Prinses Margrietlaan.

Voor het doorgaande verkeer en bedrijventerrein Engeland worden omleidingsborden geplaatst. In beide fasen is het NS-station bereikbaar via de Oude Wapenveldseweg en vanaf de Prinses Margrietlaan. Wethouder Groot: “Hoewel de werkzaamheden in totaal langer duren is overlast vooral voorzien in de hierboven genoemde periode van twee weken. De aannemer van het werk is KWS. Deze zal de werkzaamheden deels ook ’s avonds en in het weekend uitvoeren. Zo kan het werk efficiënt worden uitgevoerd en kunnen we overlast beperken”.
_____________________________________________________________________

Wilt u meer weten over dit project?

Wanneer u meer wilt weten over dit project kunt u contact opnemen met Edwin de Wekker van ons bureau. Hij is bereikbaar via 0522 74 40 34 of 06 10 88 64 01.

Comment Section

0 reacties op “Aanpassing Stationsomgeving en Stationsweg Wezep

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.