arrow_drop_up arrow_drop_down

Bijeenkomst Duurzameleverancier

Bijeenkomst Duurzameleverancier

Elektrische overbrenging voor reductie uitstoot in gevoelige omgeving

Wie kent het niet. Zit je op kantoor en hebt net die belangrijke klant aan de lijn. Je wordt gestoord door het monotone geluid van het aggregaat van de hoogwerker van de glazenwasser. Geïrriteerd beëindig je de verbinding met de woorden “Kan ik straks even terugbellen?”. Wat het antwoord was krijg je niet meer mee.

De bijeenkomst van vandaag bij de duurzameleverancier.nl staat in het teken van de koppeling van traditionele aandrijving met een elektrisch aangedreven lijn.

Jan Johan Kamstra van Wierda Bedrijfswagens heeft een oplossing voor de overlast die bedrijfswagens  met een stationair draaiende motor veroorzaken. Bijvoorbeeld bij het laden laden of lossen. Meestal is een aggregaat of een stationair draaiende motor de bron voor de overbrenging op een hydroliek. Wierda bedrijfswagens bouwt een elektromotor in die op de aandrijflijn wordt geplaatst.

De WVT Hybrid PTO is een systeem waarbij middels lithuim ion accucellen de opbouw wordt aangedreven. In de conventionele situatie moet de verbrandingsmotor blijven draaien om de opbouw aan te drijven.

Voordelen zijn groot

De aandrijving ka worden geplaatst in elk voertuig. Met de WVT Hybrid PTO kan de verbrandingsmotor worden uitgeschakeld. Dit levert besparing op: brandstofbesparing, CO2 uitstoot vermindering en geluidsreductie. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat er binnen de venstertijden bevoorraad kan worden. Immers, de overlast voor het winkelend publiek, de ronkende stinkende motor, is er niet. Fijnstof in steden is een bekend probleem wat hiermee deels opgelost of verminderd kan worden. Mooie toepassing!

Subsidiemogelijkheden

De WVT Hybrid PTO staat op de Energie Investeringsaftrek lijst 2014 (EIA 2014). Dit betekent dat ruim 10% van de investering terug ontvangen kan worden.

Wat kunnen wij met deze toepassing?

Wij denken mee met onze opdrachtgevers. Projecten die in de binnenstad worden uitgevoerd, kunnen hiervan profiteren. Denk bijvoorbeeld aan de stratenmaker die voor het leggen van de straat steeds meer gebruik maakt van machines. Daar zou een dergelijke oplossing toegevoegde waarde hebben. In het selecteren van bedrijven die inschrijven op bestekken die in de binnenstad uitgevoerd worden, zou dit een selectiecriterium kunnen zijn. In het kader van de bedrijfsvoering van ATENSUS kunnen wij hier niets mee.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken koekjes...