10 oktober 2018 
in Column

Dit verdient wat aandacht!

Edwin, een man van zijn woorden. Een man die weet wat hij wil en ervoor vecht. En niet te vergeten: een hecht en verbonden team om hem heen. Positief ingesteld. Het heeft direct invloed op de werksfeer en dus de kwaliteit. Leidinggeven op een laagdrempelig niveau. Een tikkeltje arrogantie. Maar wees nou eerlijk. Als ondernemer moet hij optreden met een zelfverzekerde blik. Een klein geheimpje: de schietpartijen in de pauze is Edwin één van de actiefste spelers. Hij beweegt zich mee in zijn team. Een nuchtere blik.

Sterk in zijn schoenen staan en vechten waarvoor hij staat. Een duidelijke visie. Keer op keer maakt Edwin dit waar. Ik bewonder Edwin. Met overtuiging vertelt hij zijn verhaal en neemt de ander hierin mee. Met zijn analytisch vermogen weegt hij af of het risico acceptabel is. Hij denkt vanuit rationeel standpunt. Niet alleen aandacht voor kosten en baten, maar ook voor commerciële afwegingen zoals zichtbaarheid bij klanten. De openhouding. Het past precies in de huiskamersfeer!

Edwin begeleidt projecten en is het aanspreekpunt tussen verschillende mensen binnen het project. Hij schakelt snel tussen stakeholders. Een knappe prestatie. Immers spreekt niet ieder dezelfde taal. Een aannemer communiceert op een andere manier dan de gemeente. Edwin denkt mee buiten de opdracht en verandert mee in aanpassingen.

In het samenwerken overtuigt hij zijn team op inhoud en gaat geen discussie uit de weg. Edwin is gedreven, denkt in oplossingen en buiten de kaders. Direct in het bereiken van zijn doel. Edwin zet een conceptueel idee om in concreet plan en zet zijn visie om in concreet resultaat. Hij creëert een win-win situatie. Daarbij handelt hij niet alleen vanuit eigen belang: het gaat niet ten koste van de andere partij. Dit vanuit de gedachte dat de andere partij op zijn moment en met zijn voorwaarden iets teruggeeft. Zijn streven naar een lange (zakelijke) relatie. En dat alles aan de keukentafel.

Edwin staat sterk in zijn schoenen en overtuigt. Een duidelijke mening met ruimte voor nieuwe of andere opvattingen. Een analytisch denkvermogen. Dingen vanuit verschillende aspecten bekijken. Een groot inlevingsvermogen. Binnenstappen in zijn kantoor en hij staat jou direct te woord. Leuke gesprekken waar de hij de tijd voor neemt. Je voelt je gehoord en begrepen.

Edwin neemt besluiten en voelt zich verantwoordelijk. Hij ziet het ondernemen en het uitwerken van projecten als een nieuw leerproces. Relativeert en spiegelt zich aan andere mensen. Het toegeven van zijn eigen fouten is een leerproces. Falen? Nee, immers leer jij van fouten maken. Kwaliteit is altijd leidend. Zijn financiële inzicht zorgt voor een goede balans tussen de ondernemersaspecten.

Kortom, een leider die weet wat hij wil en waar hij voor vecht.  Begripvol en meelevend. Tijd om hier even bij stil te staan. De huiskamersfeer is voelbaar. Kwaliteit leveren door open en eerlijk te zijn. Een super werkgever!

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down