arrow_drop_up arrow_drop_down
7 november 2018 

Halfjaar cijfers 2018

Halfjaar cijfers 2018

Eerste helft 2018 levert hernieuwde inzichten

In deze update nemen wij jou mee in onze CO2 ambitie voor dit jaar. Aan het einde van het jaar kijken wij vooruit en spreken wij onze ambitie uit voor het volgende jaar. Zo ook in 2017. Onze ambitie met een groot vraagteken. Eind 2017 kochten wij een nieuwe woning met genoeg ruimte voor ons bedrijf. “Onze nieuwe locatie geeft enorm veel mogelijkheden op gebied van CO2 reductie, omdat wij nu kunnen investeren in maatregelen die er toe doen. Dat was in ons huurpand niet mogelijk.” Kortom, we hebben een stevige ambitie maar het vraagt nog wel een nadere uitwerking.

Halfjaar cijfers 2018 (pdf)

De verhuizing heeft nagenoeg geen invloed gehad op de cijfers. De halfjaarcijfers kun je hier inzien.

Omvormen schuur naar werkruimte

“De grote schuur is geschakeld met het woonhuis. Een perfecte locatie voor onze bedrijfsactiviteiten. Momenteel zijn we gehuisvest in de woning wat op zich prima is, maar we groeien uit ons jasje!” De schuur wordt straks een prachtige werkruimte. Een ruimte die voelt als een huiskamer. Zachte verlichting (LED), behaaglijk warm door de palletkachel (nagenoeg CO2 Neutraal). De zonnepanelen zorgen voor de benodigde energie voor de acht medewerkers. Warm water wordt geleverd door de heatpipes op het dak. Er is genoeg stroom om de elektrische auto de nodige kilometers te laten rijden. Maar zo ver is het nog niet. In 2019 moet het klaar zijn. Wij bestaan dan 10 jaar.

Wat hebben we tot nu toe gedaan?

In het kader van mobiliteit is een van onze gedetacheerde medewerkers per trein gaan reizen. Daarnaast hebben we een elektrische bedrijfsfiets aangeschaft die er voor zorgt dat onze collega die hier 18 km vandaan woont, op de fiets kan komen. Mooie ontwikkelingen!

Komend half jaar

Het komende half jaar gaan wij ons richten op de verbouwplannen. Daarnaast hebben we wifithermostaatkranen aangeschaft die elke ruimte afzonderlijk kan verwarmen. De installatie vindt medio november plaatst. Dit systeem is vrij uniek. De ruimtes die overdag niet gebruikt worden, blijven onverwarmd. De thermostaatkraan sluit wanneer de temperatuursensor de ingestelde temperatuur meet. Door het instellen van een tijdschema per zone, stoken de bedrijfsruimten zeer efficiënt. De verwachting is dat we hiermee ongeveer 30% op ons gasverbruik kunnen besparen.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Wij gebruiken koekjes...