12 maart 2016 

Met NL doet aan de slag!

https://youtu.be/ycValVmBLMs

Sinds anderhalf jaar werkt Landschap Overijssel met een groep vluchtelingen in het Carstenbos bij IJhorst. Deze vluchtelingen zijn blij dat ze een concrete activiteit hebben. Samen met lokale vrijwilligers wordt het bos en de hei mooier. ATENSUS heeft hier ook aan meegeholpen en wel tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland, namelijk NLdoet.

Dit stuk hieronder is geschreven vanuit de beleving van één van onze medewerksters:

‘Vanochtend om kwart over negen kwamen we aan bij het gegeven adres in IJhorst. Daar werden we vriendelijk ontvangen door de medewerkers en vrijwilligers van Landschap Overijssel. Na wat bij gekletst te hebben met de rest van de mensen waar we een ochtend mee zouden spenderen kregen we de uitleg. De grote groep werd gesplitst. De ene ploeg ging rustbankjes maken boven op de Kerstboomheuvel (vraag me niet waarom het de Kerstboomheuvel heet) en de andere ploeg ging verder in het bos bomen omzagen om een meer open uitstraling te creëren.

Ondanks mijn scoutingervaring en ervaring met zagen leek dit toch andere koek. De bomen die omgezaagd moesten worden waren dik. Groot. En hoog. Laat ik zo zeggen, als je het niet gewend bent, dan is het op een gegeven moment best zwaar.

Ondanks dat, was het wel heel leuk en lekker actief. Ik had nooit verwacht dat ik heel veel meer zou leren over zagen dan dat ik misschien al wist. Ik kan zelfs vertellen dat ik op het einde mijn eigen berk heb omgezaagd (wel eens waar niet helemaal alleen, maar dat weten jullie niet ;)). Tijdens het werk was het leuk om te zien hoe de vluchtelingen probeerden te communiceren in hun tot nu toe beste Nederlands.

In de pauze kregen we koffie of thee met een lekker stuk cake en na afloop een heerlijk warme kop soep die na al dat werk toch heel goed van pas kwam.’

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down