08 september 2017 

"Becoming great..." maar eerst ff de 16 km

Paul Claessens maakt team compleet!

Sport is net een onderneming. Je bent er druk mee en bij toeren verlies je jezelf er in. Aandacht voor jezelf hebben is belangrijk. Met sporten werkt dat ook zo. En als je even iets te gretig bent ligt, een blessure maar zo op de loer. Een medeloper moest daarom helaas afhaken. En dan kom je een man of vrouw tekort. Natuurlijk lopen we allemaal onze eigen race, maar we zijn wel een team! En net als een elftal ga je liever niet met 10 spelers het veld op. De zoektocht begint. Wie O Wie? Gezocht…hardloper voor één dag…je snapt het wel. En dan wordt het stil. Het blijkt toch moeilijker dan gedacht.

Toch hoef je niet altijd ver te zoeken. Dat blijkt in dit geval. Paul belde mij met een vraag. Paul is mijn coach. In het verleden woonde ik een workshop van hem bij. Mooi inspirerend verhaal.  Hij presenteerde daar een boek “Becoming great…” als onderdeel van het programma van Kenneth Smit. Een enthousiast en ook een goed verhaal dat ik nu in de praktijk probeer te brengen. En dus coacht Paul mij. Een aanrader! 

Groei. Ambitie. Plafond. Grenzen. Personeel. Halve marathon.

Iedere ondernemer heeft het ervaren. Iedere sporter ook. Als ondernemer en sporter evolueer je. Je doorgaat verschillende stadia. En bij elke overgang, elke transitie, ervaar je dat glazen plafond. Ervaar je dilemma’s, moet je keuzes maken en moet je ook veranderen. Dat is soms erg lastig. Zeker voor mij als creatief chaoot. Iemand met duizend ideeën. Ik, die continue mogelijkheden ziet. Focus…focus….Wat helpt is: iemand die je wijst op de belangrijke dingen. De dingen waarvan je zelf zegt dat ze belangrijk zijn. Net als in de sport. Het doel…de bal…en het team. Je snapt het wel. Daarom heb ik een coach. Maar goed. Paul belde mij en vroeg naar onze volgende afspraak. Hij nodigde mij uit voor een leuke happening in Amsterdam.

Al doorpratend over dat onderwerp en via een ander onderwerp, komen we bij hardlopen. Dat wij als team de dam tot dam loop lopen. Dat we nog een startbewijs hebben en dus stelde ik hem de vraag “Goh….jij loopt toch niet toevallig hard” Blijkt hij in november een marathon te gaan lopen….Mooie trainingsronde zegt hij…..Kijk, zo kan het ook. Vertel over je passies, je belemmeringen en zomaar heb je weer een uitdaging opgelost.

Ook ondernemer met een vraagstuk?

Misschien heb jij ook een vraagstuk. Op zoek naar een spiegel of klankbord. Dan mag je mij bellen. Niet omdat ik je ga helpen, maar omdat ik je kan vertellen wat Paul voor je kan doen. Het hardlopen moet je zelf doen. Je eigen ritme en ook je eigen overwinning. Maar dan wel met een beetje hulp.

 

Over de schrijver
Paul Claessens
Door

Paul Claessens

op 16 Sep 2017

Mooi verhaal, Edwin!

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down