17 september Dam tot Dam loop. 16 keiharde kilometers. 

Voor KIKA rennen wij naar de eindstreep!

Waarom loop ik hard?

Kort voordat ik bij ATENSUS aan de slag ging, sloot ik een weddenschap met mijn collega's af.  “We gaan met z’n allen volgend jaar de Dam tot Damloop rennen”. Daarmee kregen wij de lachers op onze hand. We hadden allemaal een conditie van een dood paard. Ik begon met trainen en kreeg de smaak te pakken. Hardlopen is heerlijk!!! Ik voel me fitter en beter dan ooit tevoren. 

Op 1 januari 2015 kwam ik in dienst bij ATENSUS. Via een app-groep hield ik contact met mijn oud collega's. De weddenschap respecterend. In de maanden die volgden haakten er een paar om diverse redenen af. Maar ik niet. Ik begon met trainen. Samen met de buurjongen ging ik op pad. Eerst korte stukjes van 1 of 2 kilometer waarvan ik dan met een rood hoofd hijgend thuis kwam. 

Zonder begeleiding of trainingsschema gewoon gaan. In september 2015 stonden we samen aan de start van de Dam tot Damloop. Met een ontstoken peesplaat in mijn voet, 2 ibuproven en een flinke dosis karakter ben ik van start gegaan. 16 kilometer in 1 uur en 49 minuten.  

Waar ik in 2015 hijgend en puffend met 5 wandelpauzes een afstand van 2 kilometer kon doen loop ik nu twee jaar later opnieuw de Dam tot Damloop. Maar deze keer niet geblesseerd en (bijna) alle loopjes uit m’n trainingsschema netjes gedaan. Als ik het deze keer sneller kan dan de vorige keer ben ik al tevreden. Maar stiekem wil ik meer, ik wil die 16 kilometer in anderhalf uur doen!! En daarna door. Er is zoveel meer te rennen. In het voorjaar van 2018 staat mijn eerste halve marathon (21 kilometer !!!!!) op het programma en daarna ga ik voor de ‘hoofdprijs’….. ooit ga ik een hele marathon lopen!!!!

17-09-2017

Starts at 10:00

00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Wie zijn deze mafkezen?

Edwin

"Hardlopen is je zelf tegenkomen"


Bart

"Lekkkaahhhhh"


Karin

"Gewoon beginnen"


Patrick

"uuhhhh...gaaaaan!"


Lees het nieuws over onze vorderingen!

Kom binnen en maak kennis

Er is ruimte aan onze tafel!