ATENSUS zoekt werkvoorbereiders!
Meer info...

Page content

article content

BWO Oosterwolde plaatst wandelbrug

Baggerwerken Oosterwolde BV heeft vandaag de voetgangersbrug ter plaatse van het pompstation Boele van vitens in Wezep geplaatst. ATENSUS ontwierp de brug zo dat in geval van bijzonder transport van vitens, het middensegment is uit te hijsen. Na twee weken is de brug en het wandelpad gereed en is de Wezepsche heide een stapje dichterbij.

De voetgangersverbinding maakt deel uit van de herinrichting van het stationsgebied in Wezep. Straks wordt het voor een wandelaar mogelijk om vanaf het NS-station  via het Vitens-terrein naar de Wezepsche heide te wandelen. Op die manier wordt het netwerk voor de recreatie versterkt. De brug bestaat grotendeels uit staal, gecombineerd met hout, waarbij gekozen is voor donkere kleuren zodat de brug opgaat in zijn omgeving.

De brug en de aanleg er van kosten zo’n € 59.000,-. De financiering komt uit het project Verbeteren stationsomgeving en wordt daarmee mede gefinancierd door de provincie Gelderland. Wethouder Lydia Groot is enthousiast: “Dit wandelpad is echt een aanwinst voor Wezep. Het bijzondere is dat het de vallei van Vitens kruist. Via de wandelbrug heb je zicht op de vallei en het nieuwe drinkwater pompstation Boele van Vitens. Dit is de afronding van het project om de totale stations-omgeving in Wezep veiliger en mooier te maken.” De wandelbrug is naar verwachting over twee weken klaar.

Meer weten?
Wanneer u meer informatie wilt over dit project kunt u contact opnemen met Edwin de Wekker via telefoonnummer (0522) 74 40 34.

Comment Section

0 reacties op “BWO Oosterwolde plaatst wandelbrug

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.