7 oktober 2018 
in Column

Flexi Bart!

Twee dagen per week bij de gemeente Noordoostpolder

Vandaag heb ik een drukke dag voor de boeg. Ik zit in de auto, onderweg naar Emmeloord. Vandaag is de gemeente Noordoostpolder mijn werkplek. Ongeveer twee dagen in de week ben ik aan hun tafel bezig met projecten voor de gemeente. De combinatie tussen het projectenwerk in de huiskamer van ATENSUS en detachering is een mooie afwisseling. Het brengt mij veel nieuwe inzichten van gemeentelijke organisaties en ik geef de gemeente toegang tot de brede kennis van ons team. 

Bij detachering staat flexibiliteit voorop

Bij detachering staat onze flexibele dienstverlening voorop. Er ligt een taakstelling vast en dat is een prima basis. ” Dat houdt mij scherp en geeft de gemeente de geruststelling dat het werk wordt verzet met een efficiënte inzet”. Het voordeel van deze werkwijze is dat er bijna altijd ruimte is voor extra werkzaamheden; kleine projecten die eenvoudig meegenomen kunnen worden.

Momenteel detacheren wij vier medewerkers op deze wijze.  Patrick en Karin zitten bij de gemeente Lelystad. Edwin Ypma in Bedum en ik in Emmeloord. Verschillende organisaties en verschillende werkzaamheden. Met een enkel uitzondering detacheren wij eigenlijk niet meer dat twee á drie dagen. Daarmee hebben we genoeg tijd over voor onze eigen projecten.

Kennis collega’s meenemen

Zojuist had ik mijn collega aan de lijn. Als contractmanager beheer ik verschillende contracten. Daarin heeft opdrachtgever en opdrachtnemer elk haar eigen verantwoordelijkheden. Maar wat nou als die door elkaar heen lopen? Uiteindelijk is het van belang te toetsen of elke partij zich aan de afspraken houdt. Natuurlijk is het ook zo dat de omstandigheden veelal bepalen op welke wijze elke partij zijn rol invult. Daar zit vandaag het pijnpunt. Dat vraagt bijsturing en dan is het handig als je met een collega kunt sparren.

Vraagbaak

Ik ben er. Ik groet mijn collega’s bij binnenkomst. En met een bakje koffie neem ik plaats achter mijn flexplek. “Hey Bart…” hoor ik achter mij. Een collega heeft mij zien binnenlopen en vraagt of ik hem een advies kan geven. Een aannemer zoekt de grenzen op in een contract. Hoe lossen wij dit op? Nog een half uur en dan zit ik met de algemeen directeur aan tafel voor een overleg over een lopend contract. Ik heb nog net even tijd. De werkdag is begonnen…

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down