01 maart 2019 

Hardlopen geeft ruimte in mijn hoofd

Sportdagboek van Bart

Hardlopen is jezelf tegenkomen. Het ritme en de weg. Voor de rest is er niets. Ja, lekkere muziek natuurlijk. Hardlopen doe jij voor jezelf. Het meten met anderen heeft eigenlijk niet heel veel zin. Dat is het mooie aan hardlopen. Jouw eigen doelen stellen en daar voldoening uit halen.

Kort voordat ik bij ATENSUS aan de slag ging, sloot ik een weddenschap met mijn collega’s af. Wij gaan met z’n allen volgend jaar de Dam tot Damloop rennen. Daarmee kregen wij de lachers op onze hand. Een conditie van een dood paard. Ik begon met trainen en kreeg de smaak te pakken. Hardlopen is heerlijk!!! Ik voel mij fitter en beter dan ooit tevoren.

Op 1 januari 2015 kwam ik in dienst bij ATENSUS. Via een app-groep hield ik contact met mijn oud-collega’s. De weddenschap respecterend. In de maanden die volgden, haakten er een paar collega’s om diverse redenen af. Maar ik niet. Ik begon met trainen. Samen met de buurjongen ging ik op pad. Eerst korte stukjes van een of twee kilometer, waarvan ik met een rood hoofd hijgend thuis kwam.

Zonder begeleiding of trainingsschema gewoon gaan. In september 2015 stond ik samen met mijn oud-collega’s aan de start van de Dam tot Damloop. Met een ontstoken peesplaat in mijn voet, twee Ibuprofen en een flinke dosis karakter ging ik van start; 16 kilometer in 1 uur en 49 minuten.

Inmiddels zijn wij al weer een paar jaar verder. Ik loop regelmatig hard en doe ik samen met mijn collega’s van ATENSUS mee aan hardloopevenementen. Ook voor dit jaar zoeken wij er weer een paar uit. Mijn doel voor dit jaar is de halve marathon lopen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down