ATENSUS zoekt werkvoorbereiders!
Meer info...

Page content

article content

De inrichting van de Scheltingapolder is klaar!

Donderdag 8 mei 2014 werd de Scheltingapolder officieel opgeleverd. De Scheltingapolder is heringericht en alle werkzaamheden zijn klaar.

Deze dag werd het nieuwe natuurgebied opgeleverd met een ontvangst bij het bedrijf van J. Scheltinga. Vervolgens vertrokken de genodigden met de bus naar de Domeinenweg nabij Peperga, om daar met de praam van It Fryske Gea over de Linde te varen naar de meander Sickengasloot. Vanaf daar zijn de genodigden via de kade naar het uitkijkpunt gewandeld. Na een aantal korte toespraken van Jack Jongbloed (voorzitter van de landinrichtingscommissie), Hans Westra (DLG), Geert Lantinga (landinrichtingscommissie) en gedeputeerde Kramer. Werd er op ludieke wijze, via een drone, een schaar ingevlogen voor de onthulling / openingshandeling.

De openingshandeling werd verricht door gedeputeerde Kramer, ondersteund door Jack Jongbloed, Geert Lantinga en Henk Roeles. Zij onthulden het informatiepaneel over de Scheltingapolder.

Het natuurgebied is beperkt toegankelijk voor wandelaars. Aan de westkant van de polder is de uitkijkheuvel gerealiseerd. De uitkijkpost is opgenomen in de wandelroute van It Fryske Gea. It Fryske Gea heeft het beheer over de polder.

Comment Section

0 reacties op “De inrichting van de Scheltingapolder is klaar!

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.