ATENSUS zoekt werkvoorbereiders!
Meer info...

Page content

article content

Kerstactie in samenwerking met Het Kollektief in Meppel

KERSTGESCHENK VOOR ONZE OPDRACHTGEVERS

ATENSUS streeft er naar alle activiteiten noodzakelijk voor haar bedrijfsvoering in de regio Meppel onder te brengen. Daarmee versterken we de werkgelegenheid. Dat geldt ook voor activiteiten die een relatie hebben met maatschappelijk ondernemen. Vorig jaar hebben we na ruim een jaar het succesvolle schilderijen project beëindigd. Ruim anderhalf jaar lang rouleerde er 15 schilderijen bij onze opdrachtgevers. Aan dit project geven we graag een vervolg.

Speciaal voor de kerst gaat ATENSUS een aantal handgemaakte producten van Het Kollektief als kerstgeschenk aanbieden aan haar warme contacten. De Wekker: ‘Op deze wijze verbinden wij de waardering van de samenwerking met onze opdrachtgevers met een goed en maatschappelijk belangrijk doel’. Deze kunstwerken zijn gemaakt door de mensen die van onze bijdrage afhankelijk zijn, deze organisatie wil ATENSUS dan ook blijven steunen, aldus De Wekker.

Het Kollectief biedt 24 mensen met een verstandelijke beperking een dagbesteding
Het Kollektief biedt dagelijks een werkplek aan 24 mensen met een verstandelijke beperking. Hun dagelijkse werk is het maken van schilderijen, keramiek en kaarsen. Het Kollektief verkoopt deze zelfgemaakte producten in een eigen winkel, galerie en kunstuitleen.

De kunstenaars krijgen gerichte begeleiding gedurende de vijf dagen dat het atelier geopend is. Op deze manier worden zij gestimuleerd om hun talent te gebruiken en te ontplooien. Er wordt zo min mogelijk invloed uitgeoefend op de oorspronkelijke vormgeving, waardoor de kunstwerken hun eigenheid behouden.

Het Kollektief is een inspirerende plek om te zijn, zowel voor de kunstenaars en de medewerkers als de vrijwilligers en alle andere betrokkenen. De instelling brengt de kunstenaar, zijn product en de samenleving tot elkaar.

Visie van Het Kollectief
De visie van Het Kollektief, namelijk gebruiken en ontplooien van het talent van mensen met een verstandelijke beperking, wordt door ATENSUS en haar medewerkers zeer gewaardeerd en gaat goed samen met de visie van Atensus: ‘Ontzorgen door kennis te delen’. ATENSUS draagt Het Kollektief daarom een warm hart toe.

Meer weten over dit concept?
Wanneer u meer wilt weten hierover, dan kunt u contact opnemen met Edwin de Wekker van ons bureau. Hij is bereikbaar via 0522 74 40 34.

Natuurlijk kunt u ook een kijkje nemen op de site van Het Kollektief:http://www.hetkollektiefmeppel.nl of in hun atelier: Gasgracht 1 in Meppel.

Comment Section

0 reacties op “Kerstactie in samenwerking met Het Kollektief in Meppel

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.