30 november 2016 

Wij zijn op zoek naar een drie-tal burgerparticipatie projecten!

Drie projecten waar wij kosteloos 20 uur per project in investeren

U bent van ons gewend dat wij betrokken zijn bij uw organisatie. Dat blijkt uit de manier waarop wij met u en uw projecten omgaan. We kijken verder. Zijn kritisch en houden ons zelf een spiegel voor. Kortom wij zijn een betrokken organisatie. Dat levert ons steeds weer nieuwe opdrachtgevers op. Opdrachtgevers die onze instelling kunnen waarderen en op waarde schatten. Wij zijn opzoek naar drie burgerparticipatieprojecten.

Vorig jaar hebben wij onze relaties verblijdt met een prachtig kerstgeschenk. Door de dagbesteders van Het Collectief zijn verschillende aardewerken kunstwerken. Het gezamenlijk opgemaakte echtheidscertificaat onderstreepte nogmaals het belang van Het Collectief. Een mooie werkplek bieden voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Samen zorgen wij er voor dat ook voor deze mensen een actieve rol in onze maatschappij is weggelegd!

Drie projecten op gebied van burgerparticipatie of overheidsparticipatie

De uitdaging is steeds weer op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden om iets bijzonders voor de maatschappij te doen. De laatste jaren zijn wij steeds actieve geworden op het gebied van burgerparticipatie. En vanuit die gedacht hebben wij het volgende bedacht.

U heeft contacten met bewoners en bewonersverenigingen. U weet wat er in uw omgeving speelt. Het gaat om burgerinitiatieven. Waarschijnlijk is ook in jouw organisatie de vraag actueel of de organisatie zelf betrokken moet zijn bij het uitwerken van een burgerinitiatief. Omdat het vaak mooie projecten zijn die de sociale samenhang in een wijk of buurt versterken willen wij graag meewerken aan het uitwerken van dergelijke burgerparticipatie of overheidsparticipatie initiatief.

In de periode van Sinterklaas en Kerst heeft u de mogelijkheid projecten aan te dragen waar wij drie projecten uit kiezen. Voorbeelden van projecten zijn bijvoorbeeld:

  • een ontwerpschets van een woonstraat waar volgens de wijkvereniging extra parkeerplaatsen nodig zijn | ATENSUS maakt het schetsontwerp en eventueel de kostenraming
  • In geval van overlast door te hardrijders door het dorp moet er iets bedacht worden om de snelheid te verlagen | ATENSUS maakt een schetsontwerp met maatregelen. De dorpsvereniging kan zo in gesprek met de wethouder
  • Een ontwerp voor een speeltuin voor de dorpsvereniging omdat de samenstelling van de wijk door de jaren heen veranderd is | ATENSUS maakt een schetsontwerp en raming van kosten.

Wij willen graag ondersteun bij het bereiken van het doel van dorpsvereniging of bewonersplatform door het inzetten van onze medewerkers. Door onze inzet kunt u in gesprek met een wethouder die jouw project op de agenda kan zetten.

Meld nu jouw project aan!

Wij vragen jou dus een dergelijk project aan te melden. Dat kan tot 5 januari 2017. Uit de lijst met aanmeldingen kiezen wij drie projecten waar we mee aan de slag gaan. 20 uur per project willen wij kosteloos beschikbaar stellen waarin we bijvoorbeeld een schetsplan maken, een tekening, raming of een haalbaarheidsonderzoek doen. Het is er dan met name op gericht om de dialoog met de bestuurder op gang te brengen.

Als voorwaarde stellen wij dat we zelf onze planning kunnen bepalen zodat we een project tussen de bedrijven door kunnen oppakken. En wij kiezen zelf de drie projecten die wij willen ondersteunen. Ook moeten het projecten zijn die wij zonder beperking op onze website mogen plaatsen of mee mogen nemen in onze nieuwsbrieven, LinkedIn updates en Facebook communicatie.

atensus_aanmeld-button-workshop_kennissessie-png

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down