16 september 2017 

De overeenkomst tussen Kitchen Restyle en ATENSUS

Is er nog goed en eerlijk advies te krijgen?

Waar krijg je nu tegenwoordig nog goed advies? Neem een willekeurige adviseur. Je kent hem vast wel. Energiek, vol vertrouwen over zijn producten. Weet precies wat hij moet zeggen. Hij of zij weet feilloos de juiste argumenten te benoemen waardoor jij kiest voor zijn product. Tja. Verkopen is een kunst. Toch zijn er veel verschillende adviseurs. De beste adviseurs zijn de adviseurs die je doorverwijzen naar hun concullega. Die weten namelijk waar ze niet goed in zijn. 

Een voorbeeld. Stel je bent op zoek naar een nieuwe keuken. Ik hoor je denken, waarom nu dit voorbeeld? Nou laatst kregen wij Lodewijk van Kitchen Restyle Keukenrenovatie op bezoek. Lodewijk sponsort onze KiKa aktie voor de Dam tot Damloop Wij moesten een kastje van onze keuken vervangen.  en dus nodigde ik hem uit voor een gesprek aan onze keukentafel. De adviseur aan tafel voor een leuk gesprek. Wat blijkt; veel keuken kunnen prima gerestyled worden. En dat scheelt behoorlijk veel geld. Naast het restylen leveren ze ook nieuwe keukens. En dan komt het. Lodewijk vertelt dat voor hem het doel van de klant voorop staat. Het doel van de klant is niet direct een nieuwe keuken. Het is vaak wel de eerste gedachte.  Tot ze weten dat dat restylen mogelijk is. Het doel is natuurlijk weer een mooie keuken! Moet die dan nieuw zijn? In zijn beleving niet. Hij wil een tevreden klant. Daar moet het ook om gaan. Tijdens het keukentafelgesprek bekijkt hij de mogelijkheden en maakt direct de offerte. Als de kastjes niet meer goed zijn, komt de nieuwe keuken pas ter sprake.

Wil de beste adviseur opstaan?

Dat is de kwaliteit van een goede adviseur. Het doel van de klant voorop stellen. En dus een advies geven dat misschien wel minder omzet oplevert. Mooi vind ik dat! Het sluit ook aan op onze werkwijze. Wij denken ook vanuit het einddoel van onze klant. Het is namelijk niet niet altijd het geval dat wij de gehele voorbereiding van een project uitvoeren. Soms doen wij maar een onderdeel. Voor mij maakt dat niet uit. Wij zorgen er voor dat de opdrachtgever met ons product verder kan naar dat einddoel. En dus geen open einden. Geen “op aanwijs van de directie” teksten in bestekken waar wij geen uitvoeringsbegeleiding uitvoeren. En, geen verborgen risico’s in contracten. Dat is best moeilijk want wij weten ook niet alles van te voren. Door transparant te zijn en altijd in oplossingen te denken houden wij het einddoel in beeld.

We ronden het gesprek af. Lodewijk drinkt zijn kopje leeg. De draaicarrousel is besteld. Van kunststof en niet van RVS. En passant vertelt hij nog enthousiast over de geweldige marketingtruc van Borretti (Bob en Riette); als je dat geweldige verhaal wilt horen kun je Lodewijk bellen. Kan hij direct je keuken restylen!

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down