24 september 2018 

Van passie naar droombaan

Werken in de infra is super leuk!

Wat maakt werken in de infratechniek nu zo leuk? Dat is één van de vragen die Tatjana Maul  stelt. In deze uitzending van Passie naar Droombaan gaat het vooral om deze vraag. Aan deze special werkt BAM, Van Gelder, Stenden, Enexis en ook Bouwend Nederland mee. Wij doen mee, hoe gaaf is dat! Infraprojecten komen meestal negatief in het nieuws. Het publiek heeft geen goed beeld van wat er bij de voorbereiding van infra projecten komt kijken. Dit is dus een uitgelezen kans om daar meer uitleg over te geven. Een kijkje achter de schermen.

Vlak voor de vakantie belde RTL4 ons met de vraag of wij het programma Van passie tot droombaan kende. “Ja?” Ik moest nog bijkomen van de schok. “Ik had de programmamanager van RTL4 aan de lijn.” Er volgde een geanimeerd gesprek. Het resultaat is duidelijk. Zij vroegen ons voor het programma en ik moet eerlijk zeggen: ik had niet heel veel tijd nodig voor mijn antwoord.

Draaidag in de huiskamer van ATENSUS

Het is ochtend. Sinds de verhuizing van het bedrijfsverzamelgebouw naar onze nieuw locatie is er veel veranderd. Elke dag in mijn eigen huis met mijn collega’s werken aan mooie projecten is toch een goede start. Ik schenk mijn cappuccino in en groet de collega’s die één voor één binnenkomen. Heerlijk vind ik dat. Reuring! Bedrijvigheid en weer een dag die anders loopt dan ik nu denk. Dat is meestal het geval. Om 11.00 uur gaat het allemaal beginnen. Dan komt het productieteam van RTL binnen. Cameraman/vrouw, een fotograaf, de regisseur en uiteindelijk ook Tatjana Maul.

Natuurlijk vraag ik mij  af hoe zo’n dag gaat lopen. Van te voren bereid ik mij voor. Voor zover dat kan natuurlijk. De regisseur bespreekt alles door. Wij bekijken waar de opnamen het beste uitgevoerd kunnen worden. Mijn kantoorruimte als een huiskamer. De werkruimte van de werkvoorbereiders en de projectleider is mooi ingericht. De grote boomstamtafel met de imposante koperen hanglampen geven de juiste sfeer weer. Uiteindelijk valt de keuze op mijn huiskamer.

Wat maakt ATENSUS Prettig Anders?

Als de regisseur met de cameraman  de filmlocatie inricht (werkelijk, mijn hele woonkamer wordt verbouwd), neemt Tatjana de vragen met mij door. Alles is van te voren beschreven in het draaiboek, dus komen de vragen niet als een verrassing. Inmiddels staat alles klaar en na een soundcheck nemen wij plaats op de bank. Ik hou mijn antwoorden kort en bondig. Tenminste… dat hoop ik. Ik geniet! Als het over mijn vak gaat is het lastig om niet alles te willen vertellen. Net dat ene specifieke detail nog te willen vertellen. Maar ik kom voor mijn gevoel zonder kleerscheuren door de eerste vragen. En dan komt dé belangrijkste vraag! Tatjana stelt mij de vraag “Wat maakt ATENSUS Prettig Anders?”. Prettig anders is afspraken nakomen, maar ook durven erkennen dat ik fouten maak. Samen een klus klaren met mijn opdrachtgever en niet voor mijn opdrachtgever. Dat waarmaken is een hele kluif. De rode draad door mijn verhaal is de samenwerking zoeken en altijd gaan voor een kwalitatief goed eindresultaat.

Ondertussen steelt onze bedrijfshond, de altijd vrolijke Benthe, de show. En natuurlijk heeft zij een rol. De crew filmt ook de ingelaste vergaderingen over de invulling van het belevingspad in Bedum. Een mooie aanvulling op een toch al mooie project. Onderweg naar buiten filmen wij de overgang naar de opnamen over twee weken op de projectlocatie in Bedum. Dan vertelt Jan Wolbink van aannemingsbedrijf Beugel-Infrastructuur uit Beilen meer over de Waldadrift. Johannes de Vries, wethouder van Bedum, vertelt waarom het betrekken van bewoners in infraprojecten van belang is voor het resultaat.

Meer weten van dit mooie project?

Als je meer wilt weten over dit mooie project, neem dan contact op met mij, Edwin de Wekker. Ik ben bereikbaar via 0522 74 40 34 of 06 10 88 64 01.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down