07 december 2016 

Vandaag auditdag!

Hercertificering CO2 prestatieladder

Vandaag was het weer zover. De vraag of wij wij weer een jaar gecertificeerd konden worden voor de co2 prestatieladder niveau 3 is snel gesteld maar koste toch enige tijd voordat deze beantwoord kon worden. Zo tegen een uur of drie was daar het verlossende woord. JA, met een kanttekening.

Fred Nieskens van de het NCK heeft de externe CI audit verzorgt. Zijn conclusie, verwoord in drie afwijkingsrapporten, leverde wel wat stof tot nadenken. De tekortkomingen zijn met name administratief van aard en moeten binnen 10 weken worden opgelost. Natuurlijk gaan wij dat tijdig doen en zorgen we ervoor dat we de certificering weer voor een jaar hebben veilig  gesteld.

Verbeterpunten

Een belangrijk verbeterpunt betreft onze CO2 footprint. De gehanteerde conversiefactoren bleken niet aangepast aan de nieuwe cijfers die via de site co2emissiefactoren.nl te raadplegen zijn. Een putje dat onze intern auditor snel zal aanpassen. Daarnaast hebben we de verbruikscijfers van de zakelijke Hybrid Plug-In nog niet verwerkt. Wat wel een goed vertrekpunt is, is dat er een laadpaal bij de medewerker thuis is geïnstalleerd en dat daar een separate tussenmeter is geplaatst. Zo is een nauwkeurige meting te verkrijgen van het verbruik van de auto.

Themamiddag: CO2 reductie in projecten

Onderdeel van onze onze ambitie op gebied van CO2 reductie is het delen van kennis. Mooi voorbeeld daarvan is onze themamiddag over dit onderwerp. Fred Nieskens geeft aan dat dit een mooi voorbeeld is van hoe wij als klein bedrijf toch verschil kunnen maken. Helaas is hebben wij deze middag niet kunnen doorlaten gaan. Het gekozen moment zo vlak voor de bouwvakvakantie bleek een te grote drempel om voldoende deelnemers te trekken. Volgend jaar een nieuwe kans dus vooral doorgaan is zijn advies.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down