ATENSUS zoekt werkvoorbereiders!
Meer info...

Page content

article content

Waarom ATENSUS BA-motersport ondersteuent

STAGIAIRE LAURA BRUIN VRAAGT NAAR HET HOE EN WAAROM

“Een uit de hand gelopen hobby” dat zei Patrick Boxem, toen hij geïnterviewd werd over BA-Motorsport. Het begon allemaal 4 jaar geleden met het behalen van zijn racelicentie en werd al snel vervolgd door het aanschaffen van een raceauto, servicetruck en kon Patrick ook een tweede auto aanschaffen. Patrick wilde het beter gaan organiseren dan alleen maar met een aanhangwagentje naar het circuit rijden. Zo besloot hij om stichting BA-Motorsport op te richten.

BA-Motorsport
Ba-Motorsport is een jong raceteam dat uitkomt in de Westfield Cup, wat bestaat uit 5 enthousiaste mensen en dat er naar streeft om niet alleen mensen voor een betaalbare prijs te laten racen, maar ook om relaties en sponsoren een platform te bieden voor relatiemarketing of personeelsuitjes. Daarnaast prepareren zij ook auto’s. Op dit moment zijn dat er drie. Dit houdt in dat zij voor anderen zorgen voor het onderhoud van de auto’s, het klaarzetten voor de race en het afstellen van de auto tijdens de race.

Mogelijkheden uitbreiding raceteam
Dit jaar wil BA-Motorsport een aantal doelen bereiken. Op dit moment is er nog een auto beschikbaar en daarvoor zoeken zij nog een coureur. Als tweede doel noemt Boxem het uitbreiden van het aantal raceauto’s waar zij het onderhoud voor uitvoeren. “Voor ons staat het raceplezier voorop en wij zijn daarom ook bereid ander teams bij te staan wanneer er een probleem met een auto is. Pas op de baan neemt de rivaliteit de overhand. Dat is het leuke van deze Cup”. Kennelijk is dat ook wat BA-Motorsport uitstraalt want het aantal rijders dat de auto in onderhoud en begeleiding bij BA-Motorsport onderbrengt neemt toe. “Dat maakt dat wij als team weer beter kunnen functioneren en meer kunnen investeren”.

Dit jaar hebben we ook de intentie meer trainingsuren te maken. Dat organiseren we dan weer met andere coureurs. “Al met al gaat ook dit seizoen weer een mooi seizoen worden”, aldus een enthousiaste Boxem.

Westfield racen is ideale cup voor sponsoren
Dit jaar worden er zeven races verreden. Niet alleen in Nederland maar ook in België, Duitsland, Frankrijk en misschien ook Engeland. Bij deze races biedt BA-Motorsport haar sponsoren de mogelijkheid hun zakelijke relaties mee te nemen om een evenement te bezoeken. “De ongedwongen sfeer zorgt voor een omgeving waarin onder het genot van een hapje en een drankje soms mooie dingen tot stand komen” aldus Boxem. Een Westfield is een raceauto die voor veel spektakel kan zorgen. Er gebeurt eigenlijk elke race wel wat, zonder dat er persoonlijke ongelukken gebeuren. Op zo’n dag kunnen de gasten een kijkje nemen ‘achter de schermen’ van een autorace. De dag wordt compleet gevuld met leuke activiteiten zoals de pit, controlekamer en een bezoek aan de shockroom. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de auto’s, het circuit en het racen.

Verder wordt er voor sponsoren een sponsordag georganiseerd. Een deel van de sponsoren en enkele gasten mogen op die dag meerijden met een coureur in een snelle Westfield. Op snelheid natuurlijk. Een onvergetelijk dag voor de sponsor en zijn relaties.

Sponsor worden kan al vanaf 500,- per jaar!
Sponsor worden kan al vanaf een klein bedrag en is zeker interessant. Wanneer meer sponsorgeld beschikbaar is zijn er ook meer mogelijkheden. Zo heeft ATENSUS het logo op de auto staan. Edwin de Wekker: “Voor ons betekent het dat wij ook hebben meegedaan aan de loting waarbij de hoofdsponsoren van de races zijn bepaald. Wij werden ingeloot en de race op het circuit in Assen op 8 mei vorig jaar is in alle reclame uitingen de zin “Powered by ATENSUS inrichting openbare ruimte” toegevoegd. “Samen met onze relaties hebben wij die dag op het circuit doorgebracht en genoten van diverse races. Iedereen was enthousiast en de dag is afgesloten met een bbq” aldus De Wekker. Op de vraag of dit bedrijfsmatig ook nieuwe omzet oplevert reageert De Wekker: “Die vraag wordt veel gesteld, maar is eigenlijk niet relevant. Wij vinden het leuk om met ons team, onze opdrachtgevers en relaties één of twee keer per jaar wat leuks te doen. Natuurlijk kun je gaan golfen of zeilen maar het bezoek aan een Westfield race vinden wij net zo leuk en dat is ook wat wij van onze relaties horen. Dat betekent eigenlijk dat het sponsoring geen geld kost en misschien wat oplevert”.

Race tegen kanker op 10 juli 2013 op circuit Assen
Net als BA-Motorsport hecht ATENSUS waarde aan het verbinden van sponsoring met de inzet voor goede doelen. “Wij zijn dan ook blij dat wij samen met BA-Motorsport dit jaar een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het evenement Racen tegen Kanker” aldus de Wekker. Inmiddels staat de dag voor dit evenement vast en zijn de voorbereidingen in volle gang. Boxem: “We komen binnenkort met een aantal ludieke acties waarmee wij onze relaties  proberen enthousiast te krijgen voor sponsoring van dit geweldige evenement. Meer informatie volgt binnenkort op onze website!

Relatie tussen Atensus en BA-Motorsport
Op de vraag hoe de verbinding tussen BA-Motorsport en ATENSUS is ontstaan geeft De Wekker het simpele antwoord: “Wij zochten een ICT beheerder en kregen er een coureur bij” zegt hij met een lach.

Boxem is directeur/eigenaar van ITicon B.V. en is gespecialiseerd in het leveren van interim-, project- en servicemanagers en levert ook een ICT beheerder waarbij de klant een expert binnenhaalt die het ICT netwerk beheerd en desgewenst kan ondersteunen bij ontwikkelingen op ICT gebied. Uiteindelijk levert dat het bedrijf een kostenbesparing op aangezien een volledige ICT beheerder voor kleinere bedrijven te duur is.

“Na een eerste kennismaking met BA-Motorsport was ik direct enthousiast” aldus De Wekker. Inmiddels maakt ik deel uit van het team en help ik bij allerhande klussen. Op die manier heb ik er weer een leuke hobby bij, aldus De Wekker.

Comment Section

0 reacties op “Waarom ATENSUS BA-motersport ondersteuent

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.