30 maart 2021 

Week van het autisme - Interview met Koen Scholtens

Koen is 22 jaar, heeft Asperger en is onze grafische specialist.

Hoe ben jij bij ATENSUS terecht gekomen?
Juli 2020 heb ik mijn studie Allround DTP (Landstede) afgerond. Na mijn vakantie ben ik op zoek gegaan naar een baan. Helaas door Corona waren er geen banen in mijn vakgebied te vinden. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb bedrijven in de omgeving van Meppel aangeschreven die stageplaatsen aanboden voor een DTP’er. Tijdens mijn sollicitatiegesprek met Edwin heb ik mijn portfolio laten zien waarna ik 2 weken op proef mocht komen werken. Ik voelde mij gelijk onderdeel van het team. Na de 2 proefweken heb ik een halfjaar contract gekregen. En vandaag heb ik mijn jaarcontract getekend.

Wat is jouw functie en welke werkzaamheden horen hierbij?
Ik ben de enige DTP’er, grafisch specialist, binnen ATENSUS. Ik maak onder andere van technische werktekeningen visuele platen voor omwonenden zodat zij goed begrijpen welke veranderingen er in hun buurt gaan plaatsvinden. Dit vind ik erg leuk omdat ik eigenlijk een soort kunstwerk maak. Daarnaast onderhoud ik de huisstijl, creëer ik visuele content voor social media en websites. Maar ik leer ook nieuwe dingen zoals het maken van een animatie.

Beperkt jouw autisme jou binnen jouw werkzaamheden?
Bij ATENSUS niet. Doordat ik mij een echte schakel in het geheel voel, voel ik mij zeker een onderdeel van het team. Als ik door mijn autisme ergens moeite mee heb, zoals het plannen, dan word ik geholpen door een collega. Juist door mijn unieke kijk op de wereld en doordat ik mij op mijn plek voel, durf ik mij juist te laten zien zoals ik ben.

Heb jij nog een boodschap voor mensen met autisme?

“Laat van jezelf horen, durf (prettig) anders te denken!”

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down