Werken binnen een Natura2000 gebied - interview Bart Hoogendorp

Bart werkt al meer dan 6 jaar binnen ATENSUS als Ontwerpleider. Hij werkt dagelijks aan een diversiteit van projecten voor verschillende opdrachtgevers in het land. Als ontwerpleider onderzoekt en brengt hij de diverse mogelijkheden van een project in kaart.

Werken aan verschillende projecten betekent ook dat je rekening moet houden met de wet- en regelgeving van de verschillende regio’s en gebieden. Binnen een Natura2000 gebied (Europees netwerk van beschermde natuurgebieden) behoor je deze wet- en regelgeving goed te gebruiken. Bart licht twee projecten toe waar hij in of vlakbij een Natura200 gebied werkt / heeft gewerkt.

Voor de bewoners van een wijk in Wanneperveen heeft Bart onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van een nieuw aan te leggen vaarweg tussen hun woonwijk en De Weerribben. Na een gedegen onderzoek heeft hij in een tekening, rekening houdend met de verschillende extra wet- en regelgeving op het gebied van Natura2000, de bewoners laten zien hoe zo’n vaarweg eruit kan komen te zien.
Ook voor het waterschap heeft Bart in een Natura2000 gebied een project uitgevoerd. Op meer dan 80 locaties behoorden de watergangen geüpdatet te worden. Betekent dat breedtes en dieptes veranderd moesten worden. Door de AERIUS berekening toe te passen wordt de stikstofdepositie berekend. Deze tool is een rekenhulp voor het Programma Aanpak Stikstof van de overheid.

Wil jij Barts nieuwe collega worden? Lijkt het jou het leuk om ook aan verschillende projecten te werken? Solliciteer op onze vacature Senior werkvoorbereider.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down