Werkzaamheden Laan van Zevenhuizen aanbesteed

DOSTAL Wegenbouw neemt onderhoudswerk aan

Onlangs schreef de gemeente Apeldoorn een meervoudig onderhandse aanbesteding uit voor het onderhoud aan de Laan van Zevenhuizen. De meervoudig onderhandse aanbesteding leverde drie aannemers een uitnodiging op. Twee daarvan zijn op voorhand geselecteerd en één aannemer is door middel van een loting toegevoegd. Uiteindelijk ging DOSTAL Wegenbouw er vandoor met de buit.

Werkzaamheden

De Laan van Zevenhuizen is een belangrijke ontsluitingsweg voor het centrum van de stad. De werkzaamheden omvatten het frezen van de deklaag, aanbrengen van nieuwe lussen voor de Verkeers Regelinstallaties (VRI) en het verlengen van een rechtsaffer zodat afslaand verkeer naar de Ankelaarseweg ongehinderd doorgang kan vinden.

Juist omdat de Laan van Zevenhuizen niet alleen door omwonenden wordt gebruikt, is de overlast aanzienlijk. Door de gemeente zijn reeds vergunningen aangevraagd voor een omleidingsroute op de A1 en de A50. Ook de omleidingen die de fasering van het werk mogelijk maken zijn reeds in het bestek opgenomen. De detailuitwerking pakt de aannemer in zijn voorbereiding op.

Ter voorbereiding op de werkzaamheden zal de gemeente de nodige communicatie middelen inzetten. Op de gemeentelijke website is een projectpagina geopend. Daarop wordt meer informatie gegeven over de voortgang en fasering van het werk.

Planning

De werkzaamheden beginnen op 10 juli. De noordzijde van het kruispunt Laan van Zevenhuizen/Mheenlaan/Ankelaarseweg wordt als eerste opgepakt. Om het kruispunt te kunnen vrijmaken wordt eenrichtingsverkeer ingesteld. Weggebruikers worden een week van te voren geïnformeerd over de op handen zijnde werkzaamheden.

Na het afronden van de werkzaamheden aan het kruispunt worden de overige werkzaamheden uitgevoerd. Dat zal in in het weekend van 15 en 16 juli 2017 plaatsvinden. De weg zal dan volledig worden gestremd.

Meer weten over dit project?

Edwin de Wekker kan u meer vertellen over dit project. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06 10 88 64 01 of u kunt uw vraag stellen via e.m.wekker@atensus.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down